• head_banner_01

Kanthi Koper Lan Bikini Emojis, Spanyol Golek Turis

Spanyol revisi korban kematian coronavirus dina Senin lan meksa para turis asing bali saka wulan Juli amarga ngatasi salah sawijining kunci paling ketat ing Eropa, sanajan bisnis pariwisata ora mangu-mangu babagan musim panas.

kjh

Bangsa sing paling kerep dibukak kaping pindho ing donya nutup lawang lan pantai ing wulan Maret kanggo nangani pandemi COVID-19, banjur menehi karantina rong minggu kanggo pengunjung manca negara. Nanging syarat kasebut bakal diangkat wiwit tanggal 1 Juli, ujare pernyataan pamrentah.

"Sing paling ala ana ing mburine," ujare Menteri Luar Negeri Arancha Gonzalez Laya kanthi emoji saka bikini, kacamata hitam lan koper.

"Ing wulan Juli, kita bakal mbikak Spanyol kanthi turis internasional, ngangkat karantina, kanggo njaga standar kesehatan paling dhuwur. Kita ngarepake 2 sambutan! "

Dikenalake ing tanggal 15 Mei kanthi sethithik peringatan, karantina nyebabake kebingungan ing industri pariwisata lan ketegangan karo Prancis tetanggan. Kanthi ngangkat, pamrentah ngarep-arep bisa ngrampungake gangguan komunikasi sadurunge lan dadi posisi sing luwih kuat kanggo narik wisatawan asing musim panas iki.

Spanyol biasane narik 80 yuta wong saben taun, kanthi pariwisata nyumbang luwih saka 12 persen produk domestik bruto lan bagean lapangan kerja sing luwih gedhe, mula musim panas penting banget kanggo nyuda resesi sing bakal teka.

Menteri kesehatan uga revisi korban korban mudhun meh 2.000 nganti 26.834 sawise mriksa data sing diwenehake ing wilayah, lan ujar mung 50 wong tiwas amarga virus kasebut sajrone minggu kepungkur, ambruk banget saka minggu-minggu sadurunge. Jumlah kasus uga wis direvisi nganti 235.400.

Bar lan restoran ing Madrid lan Barcelona diidini mbukak njaba ruangan kanthi setengah kapasitas wiwit dina Senen, nanging akeh sing tetep ditutup amarga pamilik duwe bobot nyedhiyakake katering kanggo sawetara.

Sawetara wong sing mbukak mbukak pancen pesimis.

"Pancen rumit, kita ora bakal bisa ngirit musim turis, kajaba [cukup] wong asing teka," ujare Alfonso Gomez, pemilik restoran ing Barcelona.


Wektu kiriman: Aug-13-2020